Make life simple and easy

Testimoni

 Testimoni Pengguna Program Bisnes Tone Excel

 

Apa kata mereka yang telah menyertai program rujukan WOW Tone Excel ini:

Bulan 20 July 2010, adalah tarikh saya menyertai WOW Program Bisnes Tone Excel ini, maka pada bulan inilah saya perlu berkongsi apa yang saya capai dalam 2 tahun ini dan juga apa tindakan diatas percapaian tersebut, samada ianya baik atau pun buruk.

1) Pendapatan Komisyen: Pada awal-awal dulu, saya buka 3 akaun atas nama saya sendiri, saya susun akaun 1 diatas, akaun 2 dibawah, akaun 3 dibawah sekali, bila saya kembangkan, saya hanya kembangkan di akaun 3 sahaja. Cuma saya pakai 1 simkad sahaja, yang dua lagi saya bagi isteri dan anak saya pakai. Komsiyen pada 20 July 2012 (Cukup-cukup 2 tahun). Bila saya campurkan ketiga-tiga komsiyen tersebut dapat dalam lingkungan RM11,000

2) Keuntungan jualan runcit simkad, dalam lingkungan RM1,500 sebulan
3) Komisyen yang lain dalam lingkungan RM1,000
Maka jumlah kasar pendapatan dalam ToneExcel adalah RMRM13,500. Topup pula, untuk ketiga-tiga akaun tersebut dalam RM400 setiap bulan. Jadi bersih pendapatan dari WOW Tone Excel ini, adalah RM13,000 untuk bulan June 12 sahaja.

4) Motivasi Sendiri: Pada 21hb July 2012, saya telah menghadiahkan diri saya sendiri dengan membelikan sebuah BMW 3-Series secara cash/tunai, tapi bukan baru, 2ndHand sajalah, cuma ianya 100% datang dari komsiyen Program Bisnes Tone Excel ini. Dan saya boleh berkata:

“Inilah hasil Program Bisnes Tone Excel yang saya buat dalam masa 2 tahun dengan bermodalkan duit sebanyak RM90,
iaitu kereta sebuah BMW cash dan juga pencen sebanyak RM11,000 setiap bulan”

Mazelan Abas – Selangor

.

 

 

EN  MOHD NORFADZILAH MOHD HULAIME, KOTA BHARU, KELANTAN

Pertama sekali saya ucapkan terima kasih kerana diberi peluang untuk berkongsi sedikit pandangan.. Umumnya semua sudah maklum 9/10 punca rezeki adalah daripada perniagaan..tetapi ramai yang tidak tahu 9/10 gagal dalam bisnes sebelum mereka mulakan bisnes itu sendiri…untuk berjaya, antara prinsip yg kita perlu ada ialah M.E.S.T.I iaitu (M) Mentor, E (ilmu, emotional inteligence) , S (system), T (tindakan) dan I (Impian)..Perlu ada semua nie jika ingin berjaya dalam apa jua bidang bisnes yg kita ceburi..alhamdulilah, sebelum saya ceburi bisnes ini, saya sudah buat sedikit kajian dan saya dapati admin kumpulan kita adalah antara yang terbaik, ilmu yang diberikan juga adalah komprehensif dan sistem yang diterapkan juga adalah amat menakjubkan untuk kita duplikasikan kepada semua network kita. Yang tinggal hanyalah lagi 2 iaitu T (kuasa tindakan kita) dan I (Impian) .. tidak ada kejayaan yang bergolek dan bagi pihak kita hanya perlu laksanakan dua langkah ini sahaja..saya bersyukur kerana melalui bisnes ini kami berjaya merapatkan hubungan suami isteri,dan memberikan kerjaya yang terbaik kepada golongan anak2 muda dan juga bagi yang ingin keluar dari  kehidupan ” rat race “mereka . Apapun, peluang bisnes ini sememangnya besar utk kita semua ambil bersama2 dan repeat sale juga agak tinggi berbanding bisnes lain yang terdapat diluar sana..Buat keje sekali, income berkali-kali dan seumur hidup.. mana lagi nak cari peluang sebaik ini.. jangan tunggu peluang lain, yang ada didepan kita inilah peluang dan rezeki yang Allah bagi.. FAST Action  = FAST RESULT..selamat berjaya dan happy selling.

 .

 

 

EN. NORIZAM JAMAL, KUANTAN, PAHANG

“Kita semua takut untuk berhadapan dengan masalah kewangan, terutama sekali bila dekat dengan musim perayaaan. Pada musim inilah kita akan berusaha lebih untuk mencari pendapatan bagi menampung kos ketika perayaan nanti. Kepada mereka yang berumahtangga samada suami @ isteri sibuk dengan persiapan rumah, anak-anak dan bajet untuk balik ke kampung masing-masing. Yang bujang pula samada lelaki @ perempuan inilah masanya nak melaram dengan baju melayu, baju kurung, baju kebaya dsb. Semua ini memerlukan komitmen dan belanja yang tinggi dalam mencapai segala yang dihajati. Untuk itu Program Bisnes Tone Excel ini ada cara untuk anda menambahkan pendapatan dengan menyertai Komuniti Mudah Alih WOW.”

 

.

 

EN. ROSLAN AMAT ZAINAL, KUALA KUBU, SELANGOR

“Bermula dengan suka-suka akhirnya menjadi ‘desire’ dan teruja dengan ganjaran yang diperolehi setelah menyertai Program Referral WOW Tone Excel!! Dengan cara guna sendiri, mempromosi dan tiada penjualan langsung malah mampu menjana pendapatan.Di samping itu, anda dilindungi Insurans Etiqa RM100k dan berpeluang mendapat tiket penerbangan Air Asia secara percuma. Memang mantop!”

.

.

.

EN. AZHARI ABD AZIZ, SHAH ALAM, SELANGOR

Yang menarik program ini adalah dengan alasan-alasan seperti dibawah:

1. Modal yang sedikit je…murah jika dibandingkan dengan yang lain….
2. Maintain bulanan yang sedikit sahaja…RM20…untuk reload prepaid tu rasanya memang kita gunakan setiap bulan…
3. Bestnya kita tak perlu jual prepaid kita cuma introduce kat member je…website kita..dah kenalkan tunetalk…yang lain pihak Admin uruskan…
4. Komisen yang tinggi…pengalaman saya selama biz prepaid ini..inilah company yang mampu member komisen yang tinggi Level 1 – 6% Level 2 – 3% dan Level 3 –  11%, WOW!!! walaupun ianya cuma 3 level.dan Fast Track Bonus untuk menaja RM20…
5. Company yang kukuh…Air Asia dan Celcom…masa depan yang cemerlang dan terjamin…
6. Peluang biz online boleh check downline kita dan yang penting..check komisen dah masuk ke belum…WOW!!!
7. Pasif income…tengah tidor ke..makan ke…kena teh tarik ke..klu rakan2 kita reload kita dapat komisen…WOW!!!
8. Ni..yang saya suka Admin guide kita ada facebook group dan blog…sentiasa dibimbing…we not move alone….boleh tanya dan soal jawab..WOW!!!
9. Ekonomi sekarang…lifecost yang tinggi inilah masanya kita janakan income sampingan untuk family kita..no risk biz dan tak merugikan…malah untung adalah…
10. Last not least kita bertuah dapat Admin yang jujur dalam menjalankan program biz ini…this is very important point..yang mana jika Admin tak jujur atau tak bantu segi perjalanan sesautu biz tu..ianya jalan tak lama…dan kekal…(we make biz for a longtime biz)

Rasanya banyak faedah mungkin saya tak sempat nak huraikan disini…anyway GO…GO..TalkBiz…we all support.

.

FENDI WOOK, BANGSAR – KUALA LUMPUR

Satu peluang Bisnes yang paling mudah untuk kita ceburi dengan bermodalkan RM90.00 sahaja, Yang menariknya ialah tiada penjualan dilakukan, hanya sekadar membuat Rujukan iaitu beralih atau menukar Network Telco sahaja. Peluang menjana pendapatan tambahan melalui separuh masa mahupun sepenuh masa. Risiko perniagaan ternampak langsung tiada. Dengan menyertai Bisnes Program Komuniti MUDAH ALIH WOW ini, saya serta seisi keluarga telah menikmati dan merasai perbualan secara percuma menggunakan line Mobile Prepaid Tune Talk dan dengan sendirinya dilindungi PA Insuran bernilai RM100K setiap seorang, Setiap Top Up yang kita masukkan ke dalam handphone kita akan diberi ganjaran lagi berupa tiket penerbangan percuma dari AirAsia. Bila kita mencapai jumlah points yang dikehendaki kita boleh membuat penebusan dan merancang percutian keluarga di dalam negeri mahupun luar negara secara lebih teratur dengan perbelanjaan yang minimum. Untuk jangka panjang, Bisnes Mobile Sim Kad Prepaid Tone Excel ini boleh membantu kita mengurangkan beban dan boleh membebaskan kita dari masalah kewangan. Jika network atau paipline kita berkembang serta meluas.. Bayangkan kalau setiap orang menjana atau memberi kita RM1.00 dalam setiap kali transaksi Top Up mereka lakukan.. Kalau kita ada 5 ribu orang di L1,L2 dan L3 dalam tempoh 2 ke 3 tahun dari sekarang..!! Ianya menukar dari Beban asyik kena Top Up jee.. ke Aset menjana pendapatan tambahan secara berterusan. Lagi satu kelebihan Program Bisnes Tone Excel ini, ianya boleh diwarisi oleh generasi kita.. dan boleh ditinggalkan satu legacy untuk  orang yang anda sayangi.

.

 

 

Saya baru 3 bulan menyertai program WOW Tone Excel ini. Mulanya, saya tidak begitu memahami bagaimana handphone boleh menjana wang pendapatan sampingan, was-was pula manalah tahu program ini seperti skim cepat kaya yang lain, dimana akhirnya lingkup dan kerugian.. Selama seminggu saya selidik latarbelakang program ini, dan saya dapati syarikat Tone Excel ini adalah sebuah syarikat yang kukuh dan boleh dipercayai. Akhirnya saya mengambil keputusan untuk mencuba kerana modalnya cuma rm90 saja. Saya cuba promote dan ajak keluarga dan kawan-kawan masuk program ini. Yang menariknya boleh dapat kumpul point untuk melancong. Harapkan gaji bulanan. Hemm, belum tentu dapat simpan duit utk tabung melancong. Disamping itu, wang tiba-tiba masuk dalam bank secara automatik, tanpa disedari sudah mencecah ratusan ringgit. Bestnya jika setiap bulan macam ini. Perkara inilah yang amat memberi motivasi kepada saya untuk terus mengenalkan kepada rakan-rakan mengenai program yang benar-benar menjana pendapatan sampingan. Bagi saya, memperkenalkan program ini bukan sahaja memberi faedah kepada saya, tetapi juga dapat membantu mereka agar mengecapi apa yang saya kecapi selama menyertai program WOW! Tone Excel. Saya akan terus berusaha untuk mencapai 3 angka. Kalau orang lain boleh, saya juga pasti boleh!! I will try my best!! Thanks Tone Excel..

Terima Kasih .
LIM HUI PING @ SUZIE
Kota Kinabalu, Sabah.

.

 

 

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.Pada asalnya saya diperkenalkan tentang program ini dari rakan saya. Tetapi tujuan asal hendak bertanyakan tentang pelaburan. Saya tak minat nak cari-cari orang ni bila rakan saya sibuk mempromosikan program ni pada saya. Esoknya saya berkongsi dengan rakan saya di pejabat tentang program ni. Setelah habis saya cerita, rakan saya terus kata ” Baguslah Wan prepaid ni”. Dia terus seluk poket dan bagi saya duit untuk daftarkan dia. Saya terkedu dan berkata pada diri saya ” Aku tak masuk lagi tapi member aku nak join dah, rugilah aku!!!” Malam itu juga saya daftarkan diri saya dan belajar tentang program ni. Tuhan buka pintu rezekiNya pada saya. Alhamdulillah cukup bulan bonus dan komisyen terus masuk dalam bank.Kawan-kawan semua berhentilah jadi promoter tak bergaji.
Mari kita sama-sama kayakan diri sendiri.

Terima Kasih .
Mohd Reedhuan b Mohamed
Johor Bahru, Johor.

.

 

 

Salam sejahtera. Saya menyertai Program Bisnes Tone Excel ini pada bulan April 2012. Terima kasih kepada sahabat lama saya iaitu saudara Gardan Guntis kerana telah memperkenalkan Tone Excel. Pertama kali saya melihat video tentang program Tone Excel…saya terkejut dan amat teruja…bagaimana selama ini saya tidak tahu tentang Program Bisnes Tone Excel…??? sedangkan program ini sudah wujud sejak tahun 2010…??? Tanpa berfikir lama, saya terus beli sekeping sim kad Tone Excel. Sudah join, saya pun mula kempen…bermula dengan isteri saya…lepas tu, adik-beradik saya…saudara terdekat…jiran sebelah…kawan. Syukur…sambutan amat positif, walaupun ada juga yang negatif…itu perkara biasa bagi saya. Setakat ini, pencapaian saya belum sehebat kawan-kawan yang lain. Sebelum ini, saya menghabiskan kredit handphone lebih kurang RM100 sebulan (duit terbang hangus begitu sahaja…hmmm…). Sekarang ini, dengan komisyen yang saya dapat daripada Tone Excel…saya boleh cover kredit handphone keluarga saya…kan best tu…dapat top up percuma. Saya akan terus berkempen tentang program ini kerana saya yakin bahawa sim kad Program Bisnes Tone Excel adalah pilihan yang TERBAIK. Kepada kawan-kawan yang belum menyertai program Bisnes Tone Excel, saya menyokong 100% agar segera menyertai program ini…luangkanlah masa anda untuk mengenali Tone Excel. Sebagai pengguna handphone, memang RUGI berterusan jika tak nampak kebaikan Program Bisnes Tone Excel…program ini memang banyak faedahnya…jadi pengguna yang BIJAK.

Terima Kasih .
Jolikon @ Marinus Gitam
Penampang, Sabah

.

 

 

Assalamualaikum w.b.t dan Salam 1 Malaysia. Saya menyertai Program Wow Tone Excel ini kerana kekuatan produknya adalah untuk keperluan setiap orang. Syukur Alhamdulillah berkat semangat dorongan isteri, keluarga dan rakan2, saya teruskan mempromosi/menaja program ini tanpa rasa jemu. Program ini sangat mudah untuk difahami dan maintenennya tidak beban jika dibandingkan dengan produk2 lain. Alhamdulllah respon prospek juga positif dan sekurang2nya dapat memberi peluang kepada masyarakat berniaga/side income tanpa modal yang besar. Oleh itu saya sarankan agar kita jadilah pengguna bijak seperti saranan kerajaan. Sebagai pengguna sim kad Tone Excel kita sebagai pengguna mendapat faedah seperti PA Insuran / Tiket Air Asia dan Pendapatan (RM). Terima kasih Tone Excel

Terima Kasih .
FAIZAL BIN JALAL
IPOH PERAK